TRAGICKÁ NEHODA NA CHOPKU: Na svahu sa zabil lyžiar

16.01.2020 Liptovský Mikuláš

Bratislava 16. januára (Teraz.sk) - V lyžiarskom stredisku Chopok Juh došlo na čiernej zjazdovke k zrážke lyžiarov, po ktorej jeden z nich prišiel o život. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

V doobedňajších hodinách boli záchranári HZS privolaní k zrážke dvoch lyžiarov na Predných Derešoch v lyžiarskom stredisku Chopok Juh. Jeden z lyžiarov ostal po zrážke v bezvedomí a nemal prítomné známky života. "Záchranári HZS po príchode na miesto okamžite zahájili kardiopulmonálnu resuscitáciu," informujú záchranári na sociálnej sieti. Na miesto priletel aj vrtuľník. Napriek snahe všetkých záchranárov sa však 28-ročného lyžiara napodarilo zachrániť.

Posádka záchranárskeho vrtuľníka z Popradu na sociálnej sieti informovala, že bola privolaná do lyžiarskeho strediska v Jasnej, kde sa na južnej strane Chopku pravdepodobne vo veľkej rýchlosti zrazili dvaja lyžiari. "Jeden z toho ostal po páde v bezvedomí s vážnym úrazom hlavy. Privolaní horskí záchranári ho okamžite začali resuscitovať. Po prílete k miestu nehody bola lekárka z paluby vrtuľníka vysadená pomocou navijaka. Pokračovala v rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii. Žiaľ, aj napriek maximálnemu úsiliu všetkých záchranárov, sa 28-ročného lyžiara z Bieloruska nepodarilo zachrániť a svojim rozsiahly poraneniam hlavy podľahol," spresnili záchranári z ATE. Zároveň dodali, že Druhý lyžiar bol medzitým pozemne transportovaný do nemocnice. Záchranársky vrtuľník sa vrátil späť na svoju základňu bez pacienta.

Polícia v Brezne začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. "V lyžiarskom stredisku Chopok - Juh sa na zjazdovke zrazili dvaja lyžiari. Jeden z nich, 27-ročný muž z Bieloruska, priamo na trati zraneniam podľahol. Druhý lyžiar, 37-ročný muž z Čierneho Balogu, bol so zraneniami prevezený do nemocnie v Brezne," spresnili policajti.

Ako k tejto tragédii došlo polícia vyšetruje. V prípade usmrteného lyžiara bola nariadená pitva.
 

Vyberte región

mark